Gallery

Локум и Лале

  Истанбул ми врие во крвта. Воздухот, како локум со фстаци и лешници кои се топат во усната шуплина- вкусен е, зачините во сите бои и вкусови на пазарот полн со луѓе зујат како пчели на цвет кои повикуваат на мед, … Continue reading

Gallery

Едвард Кардељ и Господ бог

Одмарам на клупа на централниот плоштад, накитен со споменици, на првиот ден од пролетта или лето ќе да беше…. чекајќи ја Ана да дојде – не сум ја видела одамна бидејќи пред извесно време замина преку големата бара. До мене … Continue reading

Gallery

Персиски ќилим

Пршлените твои, како вретена испреплетени и како ќилим исткаени ќе ги бакнувам и милувам заносно, се додека не ги расплетам и расткаам, за потоа на плеќите твои персиски ќилим во сите бои исткаам, и дрвото на животот го навезам, на … Continue reading

Gallery

Originally posted on janalozanoska:
Truth vs. Delusion. Oneself vs. Ego. Aesthetic vs. Unaesthetic. Architecture vs. Formless, Religion vs. Rituals. O, Mirror mirror Tell me, Who am I?

Gallery

Јас и ти на речниот брег….

Можеш ли?! Помини преку реката со води бистри и студени, застани на каменот натискан со отпечатоци во сите бои, биди тука – ќе дојдам рака да ти подадам во прегратки да те земам и на брегот од реката да те однесам.