Gallery

Остави ги демоните да спијат!

Остави ги демоните во вечен зимски сон како поларни мечки да спијат, не буди ги од подземјето. Нека биде утробата на земјата заклучена како Пандорина кутија -не отварај ја! Богатсвото тајно кое сјае, чуварите на темнината будно го вардат. Запри … Continue reading

Gallery

Птицо, пеј!

О, ти, птицо небесна запеј магија. Запеј заводнички за љубовниците, игровно пеј ти за децата, запеј светлина за слепите, и виножито пеј за глувите. Изобилство запеј за гладните, и радост за тажните. Со крилјата запеј за ветерот и небото, запеј … Continue reading

Gallery

Девојчето со коса на злато….

Девојчето со коса на сјајно злато, го  отвори своето чантиче пред очите на љубопитните, одвнатре извади сликовница што приказна кажува за Големите. Ја отвори. Ѕверки со огромни муцки – гладни, аждаи што летаат и оган плукаат, има. Луѓе а нелуѓе … Continue reading

Gallery

Срцепровев

Зграда на три ката со многу прозорци, на третиот кат застоен воздух од нечии туѓи мирзби, го отварам полузачистениот прозорец, и влегува свеж зрак со арома на рано лето. На втори кат пак, застоени чуства кои како ветва облека се сушат … Continue reading

Gallery

 Ода на радоста

Радува, пеењето на птиците среде градската џунгла. Радува, меланхолијата  на клавирот во звукот на осаменоста. Радува, убавината на езерото кое под сонцето блеска како дијамант. Радуваат, перјата на паунот и мирисот на Галичица. Радуваат, будните очи во форма на бадеми кои … Continue reading