Gallery

Дијалог за љубовта во шест реда

Е: Не знам што е љубов! Ј: Па не е формула, за мене е инспирација. Е: Љубовта е болка ! – ова го слушнав на еден филм. Ј: Тоа е погрешно разбирање и концепт. Е: Едвај чекам  среќно да се … Continue reading

Gallery

Чувар ли си..

Чувар ли си , на  тврдината со ѕидини високи, или демон си кој низ градината минува и лалињата ги свенува. Светлина ли си, од газена ламба која не догорува и ходниците на замокот ги осветлува, или пуст мрак си, без … Continue reading

Gallery

Твојот портрет

Платно сликарско  без почеток и крај,  оптегнато низ хоризонтите на умот – оној сонувачкиот… а во него твојот лик се вдоми. Со допирот на мислите твојот портрет на вечното платно ќе го насликам, и во галеријата на спомените ќе го изложам … Continue reading

Gallery

Чекална

Чекањето е нешто, што од длабочината на мојата внатрешност најискрено го мразам.Не, поточно кажано   го презирам. Но најинтересно е дека немам поим зошто имам таков однос кон оваа не-активност. Чекаш на стоматолог за да го слушнеш тоа продорно ззззз од бушилицата … Continue reading

Gallery

Моја мечто!

Моја дневна мечта, и сон ноќен си ти. Моја полетност во летната светлина, и страст во темнината што жежи. Тиркиз и белина си ти, која телото го разладува додека крвта црвена клокоти, гледајќи како водиш љубов со брановите разјарени кои … Continue reading