Gallery

Ѕвездена прашина


Горам по тебе,

како галаксијата

пред создавање,

жега која усните

ги црви,

и телото го пече.

Ќе пукнам по тебе

како Big Bang,

на честици ќе се распрснам,

Универзумот твој да го составам,

да сум ти земја,

сонце и месечина,

и ѕвезда деница.

Ќе изгорам по тебе,

и ѕвездена прашина ќе се сторам,

да ме пронајдеш

кога ќе се сокријам.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s