Gallery

Како да се опише и нацрта звукот на бродовите?

Живеам онаму каде што бродовите, оние помалите пристигнуваат. Секое пристигнување подразбира и заминување. Притоа бродовите сигнализираат, за ние џуџињата на копно да слушнеме. Но, како со збор да се опише звук? Или, како со слика да се нацрта звук? Еден, … Continue reading

Gallery

Ме прашуваат – од каде сум! Велам: од секаде и никаде. Зарем е тоа важно? Не можете ли да ме видите, со разбушавената коса, потемнетата кожа, голотијата секојдневна, со стапала коишто чекорат по златниот песок, и со очи полни синило. … Continue reading

Gallery

Писмо на исповед за ништилото

Во ова писмо на исповед, сакам да ти пишувам за ништото/ништилото. Веројатно во моментот кога го прочита насловот, се зачуди зошто баш за аптрактна тема како ништилото, кога има безброј други за кои може да се пишува. Оваа тема ја … Continue reading

Gallery

Писмо на исповед за гневот

Повторно ти пишувам, по одреден молк, којшто веројатно се должи на моето вдомување тука. Ако те интересира, живеам сосем банално, слично на она што пред некој ден ти пишав – вода, сонце, ветер, храна и по некој пријател. Мојата најголема … Continue reading

Gallery

Сакаа духот да ми го убијат, на клада да го распнат. Сакаа, крилјата да ми ги скратат како ловџии безмилосни кои што грмат куршуми. Сакаа, утробата да ја попљукам пред нив, месогладни- што со сатари параат. Сакаа, љубовта да изговорам … Continue reading