Gallery

Писмо на исповед за копнежот

Во ова писмо ќе ти пишувам за копнежот. Седам на сончевата тераса опкружена со палмини дрва додека пишувам. Се чувствувам како некој карактер од Мелроуз плејс, млади луѓе во костими за капење парадираат низ овој резиденцијален дел на Corralejo наречен … Continue reading

Gallery

Писмо на исповед за океанот

Толку сакав да ти раскажувам за океанот. Грмеше како конкорд, некогаш ми се чинеше дека ќе го пробие звучниот ѕид. А јас, јас се туткав во аголот од канабето во дневната соба со вклучен телевизор, заспивајќи пред него.Коските ми се … Continue reading

Gallery

Животот е Машина за перење

Некој ќе праша која е врската на машина за перење на алишта со поезија или проза, а уште повеќе со краток расказ. Би рекла многу – затоа што животот во сите негови форми, претставува само една обична машина за перење … Continue reading

Gallery

Писмо на исповед за смртта и гробиштата

Во оваа исповед сакам отворено да зборувам за мојата фасцинација за смртта и гробиштата. Ова го правам заради тоа што неодамна разбрав дека имам контрадикторни чувства, околу овие две работи. Од една страна, никогаш особено не сум ги сакала гробиштата. … Continue reading

Gallery

Расоблечи ми го лудилото, и утеха облечи ми во перверзноста на мигот со светла во сите бои. Сенка сум, кобра си, обви ми го телото, па разголи ме  во крикот на страста, чуј го, вресокот на ѕвер разјарен. Без болка … Continue reading

Gallery

Писмо на исповед за пишувањето – (втор дел)

За дилемите на пишувањето Заминав за да добијам инспирација за пишување. Идејата се роди. Дојде сосема неочекувано од еден обичен секојдневен разговор. Почнав да пишувам. Полна со ентузијазам, дури пресметав дека некаде за два до три месеци од почетокот, ќе … Continue reading

Gallery

Кој бараше рационалност?

   Ја измислија математиката за да измерат колку тежи човечката рационалност? Додека пак јас, неможам стих да напишам. Деновиве постојано говорам за егзистенцијалност, а тежам педесетина кила рационалност. Рационалност до точка на апсурдност. Премерувате кој што сработил, и кој каква … Continue reading