Gallery

Песна за Лобос

  Талкачка, талкам ниту самата не знам што барам, чиниш Колумбо Америка ќе ја откривам. По пат ме пресретна, богот на сите богови, и земјата на сите земји со синило наоколу и вулкан на среде Колумбо, Лобос го нарече. Некогаш … Continue reading

Gallery

Те допирам, а нервните завршетоци на прстите ме скокоткаат, во мигот кога сонцето само што не се кренало угоре, како авион на полетување.   Те милувам во мигот кога сонцето изморено си легнува, и станува на другата хемисфера. Значи, те … Continue reading

Gallery

ЕВРОПСКИ СКЕПТИЦИЗАМ или СОЛИДАРНОСТ

Мемоарите од Ланзароте Истражувајќи околу Канарскиот остров Ланзароте, чиј мит за изгубената Атлантида се поврзува меѓудругото и со него, случајно или не, наидов на интересен блог текст, кој дава осврт на мемоарите на Жозе Сарамаго направени на истоимениот остров. Пред … Continue reading

Gallery

Писмо на исповед за вистината

  Деновиве вистината е тема која што ме окупира. Ме опседнува до таа мера што дури тешко спијам. Не само што тешко спијам туку и губам тежина неконтролирано. Значи, потрагата по некоја вистина, по мене има не само емотивни и … Continue reading

Gallery

Писмо на исповед за сонот

Почнувам да пишувам, а немам поим што да напишам односно да кажам.  Насловот и она што ќе го напишам последователно ќе произлезат. Истовремено имам толку многу да ти кажам што не знам од каде да почнам. Значи имам што да … Continue reading