Gallery

Сирена

  Клавирот со мекоста негова приспивна мелодија во светлината на денот создава, секој допир татнежи во срцето раѓа.   Раб од гребен удолу океанот, над него белиот клавир, светилник на сирената е, на звуците негови, таа безгрижно плива. Клавирот, на … Continue reading

Gallery

Сакав еден ден, да ти кажам дека  Ти, си олицетворение на вистината…. Испишана е без зборови на твојот лик. Ја познаваш… отсликана е во твоите очи полни синило… Кога ги затвораш, пред спиење, таа живее, живее во твоите сништа… Но, … Continue reading