Gallery

Ками и Шопенхауер за самоубиството

Апсурдност vs. песимизам Најголемото егизстенцијално и оттука со точност констатацијата на Ками, и ‘најсериозното философско прашање’ е самоубиството. Тоа, не говори единствено за смртта, во случајот на доброволно одземање на животот, туку и за самиот живот со сите негови примеси. … Continue reading

Gallery

твојот поглед допир вечен во утробата ми, твојот поглед, што го буди разјарениот ѕвер на починка, ечи, рика дотука… твојот поглед, нож хируршки што пара за повторно да ме закрпи, твојот поглед, што ме крши на парчиња, сомелува до ништило, … Continue reading

Gallery

Што треба у пичку материну да направам за да приметиш дека постојам? може треба да си ставиш капки за очи или офтамолог да ти ги отвори зениците, ама тогаш ќе имаш потешкотија да ме видиш на дневна светлина, ќе морам … Continue reading