Gallery

Заминав. Заминав повеќепати…. Се вратив во сон, и задремав во јаве. Сè загубив. Се изгубив себеси многупати ; помеѓу толпата од мисли и виулицата од желби кои треперат со секое отчукување на срцето. Се родив и умрев. Постанав пепел, и вода, … Continue reading

Gallery

Сонцето в јазол од мрак, заробено е. Какви се овие времиња невремиња?! Човек на човека, пред истребување… Звук на остро сечиво, јазикот ни го откинаа, да го проголтаме и во утроба да го стуткаме, мора. Зборови неми, крикови без глас. … Continue reading