Gallery

Сите, реки во океанот се влеваат….


Велат:

 – сите реки се влеваат во океанот…

накривена е Земјата,

а, кругот натежнал,

– сите реки кон океанот течат.

 

Желбите од златни парички,

во Заумон посеани,

патуваат во океанот,

или солзите на Биљанини извори,

река – во океанот, утрината што ја замива,

Вардар камчињата ги препелка,

острови од спомени во океанот,

никнуваат…

 

Треска, врви брзо…голфски струи

во океанот носи,

го бранува,

 со едно детство и младост

– вртлог на сегашност,

присутност во отсуство,

сите реки во океанот со влеваат…

 

Да ја удавам мачнинава во океанот,

па, да дотече како река,

но, не бива река без вода,

зошто, сите реки во океанот се влеваат…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s