Gallery

ЕВРОПСКИ СКЕПТИЦИЗАМ или СОЛИДАРНОСТ

Мемоарите од Ланзароте Истражувајќи околу Канарскиот остров Ланзароте, чиј мит за изгубената Атлантида се поврзува меѓудругото и со него, случајно или не, наидов на интересен блог текст, кој дава осврт на мемоарите на Жозе Сарамаго направени на истоимениот остров. Пред … Continue reading