Gallery

Едвард Кардељ и Господ бог

Одмарам на клупа на централниот плоштад, накитен со споменици, на првиот ден од пролетта или лето ќе да беше…. чекајќи ја Ана да дојде – не сум ја видела одамна бидејќи пред извесно време замина преку големата бара. До мене … Continue reading